Igår rimmade jag årets julskinka, den kommer från Diana som vi slaktade i somras. Stor och fin och fet! Jag använde det här receptet – samma som förra året, och det blev bra.
Jag rörde ner 1,1 kilo salt och 1,75 deciliter socker i 7 liter vatten i en stor kastrull, och så hade jag i 2,5 teskedar salpeter för att skinkan ska få en fin färg.
Sen tryckte jag ner den frysta skinkan i lagen – tänker att den tinar efterhand. Nu står kastrullen på golvet i källaren där det är kallt. Jag tänkte titta till den och vända den ibland, och göra ny lag om den gamla blivit grumlig.
Dan före dan före dopparedan tar jag skinkan ur lagen och lägger den i vatten istället för att vattna ur en del salt. Sen ugnsbakar jag den och griljerar den dan före dopparedan.
Åh, nu längtar jag till dan före dopparedan! Hela december är ju en sån underbar upptakt till julafton.
Ett svar på ”Rimma skinkan”
[…] har just provsmakat skinkan gjord på Diana, den var ljuvligt mjäll och saftig! Efter att jag rimmat den i två veckor ungefär lät jag den ligga i vatten över natten. Sen tillagade jag den i en […]