Jonathan gick på promenad igår och kom hem – barbröstad och glad – med hela tröjan full med svamp!
Det finns enorma mängder karljohan och så en massa blodriskor. Jag måste lära mig fler svampsorter, plockar bara kantareller och trattisar och går förbi en massa goda svampar som jag inte vågar ta.
Hur som helst, vi rensade och sorterade hela kvällen igår.
Och jag sa förundrat: tänk att vi bara kan gå ut i skogen och hämta mat! Sen kändes det lite hemskt att jag var så förundrad över det.
Idag har jag i alla fall fryst in tre liter och torkat en liter karljohan.
Torkad svamp är ju fantastiskt att smula ner i en gryta eller sås för extra mustig smak! Mmm, umami!
Och så stekte jag blodriskorna i smör och olivolja och vitlök. Det ser inte så gott ut. Det var det inte heller tyvärr.
(Men ändå! Känns så fint att stoppa in all svamp i frysen intill vinbären som redan ligger där. Men snart måste vi köpa en frysbox eftersom vi beställt en fjärdedels kviga av grannen.)