Kategorier
Recept

Nässelpesto

Sixten plockade en liter späda fina nässlor härom dagen. Det är ju jättenyttigt och allt, men ingen i vår familj gillar nässelsoppa. Så jag gjorde nässelpesto!

När nässlorna är färska luktar de syrligt som svartvinbärsblad, ljuvligt! Jag rensade nässlorna och tog bort de grövsta stjälkarna.

Sen förvällde jag dem – ner i kokande lättsaltat vatten en minut eller två.

I mixern slängde jag ner: solrosfrön, nässlor, vitlök (tog två klyftor men borde tagit en), parmesanost, pressad citron, salt (lite, eftersom parmesanen är salt) och svartpeppar. Mixade och hällde samtidigt i olja.Jag gillar kallpressad rapsolja för att den smakar lite nötigt.

Blandade med pasata, tomater, stekta halloumikuber och lite extra parmesan. Mmm!

Gratis middag, tänkte jag skriva, men: middag med en gratis ingrediens!

2 svar på ”Nässelpesto”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *