Kategorier
Grisar Självhushållning

Rökt skinka från egen gris

I helgen hämtade Jonathan ut skinkan vi lämnat till rökning, och den var SÅ GOD! Alla i familjen älskade den! Kolla bara så mjäll och fin den ser ut!Vi skivar den tunt, vacuumförpackar och fryser in – så hr vi smörgåspålägg för överskådlig tid! Woho!

Vår rökta skinka är alltså en bit kött från vår egen gris, som rökts, det är allt.

Detta innehåller vår skinka inte:
koksalt
antioxidationsmedel (E326, E301, E331)
druvsocker
socker
stabiliseringsmedel (E452)
konserveringsmedel (E250)
rökarom

RÖK-AROM!!! 

På lördag hämtar vi vår bacon, som först rimmats en vecka här hemma i kylen. Det blir spännande! Vi är storkonsumenter av bacon, så det skulle göra mycket för vår självhushålling att ha egen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *