Det är nog bara i augusti vi lyckas med detta, men vilken lycka det är att komponera en hel måltid där alla ingredienser är producerade på gården!
På hundpromenaden igår morse kikade jag på kantarellstället, och visst – mängder! Jag fick ta av mig tröjan och lägga svampen i den.
På eftermiddagen åkte jag till slakteriet och hämtade köttet från Diana som numera bökar på de sälla bökmarkerna. Sen en sväng till trädgårdslandet såklart.
Rödbeta, vad är vackrare? Mmm. (Men inte i en latte på söder då, hehe.)
Det blev stekt fläskkotlett, gräddstuvade kantareller, rostade rotsaler och egen tomat och gurka! Allt utom smöret och grädden kom från Lilla Ekens Gård. Medan jag lagade maten blev jag så förtjust att jag var tvungen att bjuda över mamma för att skryta, haha. Det blev så himla gott alltihop, och vilken tillfredsställelse.
PS. Vad är knepet för att fota mat så det ser gott ut? Detta ser ju enbart flottigt ut och inte läckert alls. Men det var det, ni får ta mitt ord på det.